Olin viime viikonloppuna lauantaina Intohimona skräppäys -tapahtumassa, jota olin odottanut jo todella kauan - enkä pettynyt yhtään! Ainoa pieni miinus ehkä on se, että reissu ja tapahtuma haukkasivat aika ison osan köyhän opiskelijan kuukausibudjetistani ja minulla on loppukuukaudelle rahaa jäljellä 22 euroa :D Onneksi lähden jo parin päivän päästä vanhempien luokse reilun viikon pääsiäislomalle ja saan siellä täyden ylöspidon ilmaiseksi ;)

Suurin osa päivästä meni Heinikan Heinin vetämään akryylialbumiworkshopiin, joka oli aivan mahtava kokemus. En ollut koskaan tehnyt akryylialbumia (hyvä kun edes tiesin mikä se on), joten ensimmäisen puoli tuntia olin ihan hukassa, mitä pitäisi tehdä ja meinasin seota kaiken uuden informaation kanssa. Alcohol inks? Cuttlebug? Crop-a-dile? Tunsin itseni vähän hölmöksi, kun tuntui, että kaikki muut olivat minua paljon paljon kokeneempia skräppääjiä, mutta onneksi Heini esitteli ja näytti mulle kärsivällisesti kaikkia uusia tekniikoita. Hämmennys vaihtui innostukseksi ja albumista tulikin suloinen sekasorto kaikenlaista mitä piti päästä kokeilemaan!

 

Skannasin ja valokuvasin albumin, ja se näyttää tältä (kuvien alla hieman tarkempia selityksiä):

Edestäpäin albumi näyttää tältä. Pohjana albumille on Bo Bunnyn All Mixed Up -akryylialbumi, ja kuten näkyy, sivut ovat läpinäkyviä ja erikokoisia ja -muotoisia. Pidän siitä, miten kansi ei peitä koko albumia, vaan kansilehden oikealta puolelta näkyy jo Nupun kuvia. Albumista oli alunperin tarkoitus tulla keltainen, mutta jotenkin värimaailma luisui siniseksi. Kannen olen tuputtanut helmiäisen värisellä alcohol inksillä muodostaen siten nimen Nuppu - tämä oli yksi uusista tekniikoista, joista innostuin. Kierteet olen koristanut solmimalla niihin suht runsaan määrän nauhoja (toinen uusi idea).

 

 

 

Kun kääntää kannen, näkyviin tulee kaksi seuraavaa, kapeampaa sivua, joista ylempi on päällimmäisenä. Jätin nämä melko pelkistetyiksi, jotta albumista ei tulisi niin sekava. Akryylialbumin läpinäkyvyys mahdollisti jännittävän kerroksellisuuden, joka näkyy hyvin tässä alemmassa Love-sivussa: sininen paperi, kuva ja Love-adage ticket ovat sivun tällä puolella, kun taas pitsi ja Love-tekstin alta pilkottava kellertävä paperi on kiinnitetty toiselle puolelle.

 

 

Kolmannella aukeamalla on Nupun pentukuvia (vasemmalla) - jälleen aika simppeliä.

 

 

Seuraavalla aukeamalla näkyviin tulee runo, jonka yksi tapahtumassa tapaamani skräppääjä kirjoitti minulle lapulle. Hänelle tuli tämä Risto Rasan runo mieleen tuosta pentukuvasta, jossa pikkuinen Nuppu on kiertyneenä kerälle. Halusin skräpätä albumiin nimenomaan alkuperäisen, hänen käsialallaan kirjoitetun lapun ihan jotta muistaisin hänet, joten revin vain lapun reunat ja lisäsin sen tähän.

Oikeanpuoleinen sivu on tehty Cuttlebug-koneella (kai?) ja se sai kalvoon aikaan kohokuvioinnin. Aivan ihana masiina! Halusin kuviointia mahdollisimman paljon esiin, joten lisäsin siihen vain tarroilla vähän tekstiä. Tässä vielä lähikuva tummalla taustalla, toivottavasti näkyy tuo kuviointi paremmin.

 

 

 

Viimeisellä sivulla en käyttänyt pohjapaperia ollenkaan, laitoin vain kuvat kehyksineen suoraan kalvolle. Minusta tuossa ylemmässä kuvassa näkyy ihanasti Nupun kaunis väri auringon paisteessa, ja sitä vielä korostaa tuo kirjava kehys. Yleensä käytän vain yksivärisiä kehyksiä, kerrankin jotain erilaista, hyvä minä!

 

 

Takakannessa vielä yksi iloinen kuva nupusta ja muutama Tim Holtzin adage ticket. Ai niin, ja melkein unohdin mainostaa noita turkooseja kiehkuroita, jollaiset on etu- ja takakannessa! Tykkään niistä tosi paljon! Ne ovat läpinäkyviä ja tulivat albumin mukana, kuten myös muutamat pienemmät koristeet, joita en kuitenkaan käyttänyt. Kiehkurat on maalattu turkoosilla ja sinisellä alcohol inksillä (uusi tekniikka!).

 

 

Olen lopputulokseen todella tyytyväinen, tämä kuitenkin oli ihan eka akryylialbumini. Suosittelen workshopeja ehdottomasti muillekin!