Haasteen ohjeistus kuului: Tee lahjapakkaus itse. Voit koristella valmiin rasian, laatikon tai pussukan erilaisilla papereilla, kuvioilla ja teksteillä. Voit toki tehdä koko pakkauksenkin itse. Kun puhutaan skräppäyksestä, voisit käyttää koristelussa myös valokuvia. Se ei kuitenkaan ole tässä haasteessa välttämätöntä. Pakkauksen koko ja muoto ovat vapaasti valittavissa, pääasia on antaa lahjapakkaukselle hieman oman käden jälkeä skräppäystarvikkeilla ja -menetelmillä.

Olen itse jo ihan joulumielellä ja tykkään kaikenlaisesta tonttuilusta: lahjojen metsästyksestä- ja tekemisestä, paketoinnista ja korttien tekemisestä. Kortit piti tietysti tehdä itse ja olisi ihanaa tehdä enemmän lahjoja, pakettikortteja ja muita itse. Ihan kaikkea ei tietenkään jaksa ja voi vääntää sen vaikeimman kautta ihan ajanpuutteenkin vuoksi, mutta tämä haaste kannusti panostamaan edes jonkun lahjan paketointiin vähän enemmän.

Kun mietin nimenomaan lahjapakkauksen skräppäämistä, mieleen muistui laatikon muotoinen albumi, joka aukeaa, kun kannen ottaa pois. Selkeä ohje löytyi Craftican sivuilta ja päätin kokeilla. Laatikko on samankokoinen kuin ohjeessa, eli särmän pituus on 3 tuumaa (7,6 cm). Täytin "räjähtävän laatikon" vielä karkeilla. Urakkaan meni noin neljä ja puoli tuntia.

Ja kun kannen ottaa pois, laatikko "hajoaa" ja sisällä kerroksittain läpysköinä olevat kuvat paljastuvat:

Ja vielä kuva ilman karkkeja:

 

No, sitten aloin ajattelemaan, että ehkäpä tämä "paketti" ei ihan vastaakaan Inspiroidu-haasteen vaatimuksia, koska olen oikeastaan tuunannut paketin sisäpuolen enkä ulkopuolta. Ja itse asiassa albumi on ehkä enemmän itse lahja kuin pelkkä paketti karkeille ;) Niinpä päädyin tekemään vielä perinteisemmän ratkaisun, että varmasti voin osallistua kisaan. Koristelin yhden laatikon punaisella kartongilla, lahjapaperilla, tarrakulmilla, American Craftisin kirjaimilla, tonttuisilla valokuvilla, kultanauhalla ja - ensimmäisellä itsetehdyllä! - kangaskukalla.

Kukka on tehty tällä ohjeella.

Sellaista tällä kertaa. Nyt vielä pari joulukorttia ja muutama lahja pakettiin, niin alkaa olla homma kasassa. Harmi sinänsä! Minä niin nautin jouluvalmisteluista :)