Tämänviikkoisen Inspiroidu-haasteen ohjeistus oli seuraava:

Kangasta, kalvoja ja mielikuvitusta. Käytä työssä mitä tahansa materiaaleja, mutta unohda paperi. Jos käytät taustalla esimerkiksi kangasta, voit toki koota työn kartongin varaan. Ideana on, että paperia olisi näkyvissä mahdollisimman vähän, kuten tarinalappusessa tai pienessä tekstiliuskassa.

Ensin olin haasteen kanssa pulassa, sillä olen muuttanut tänä syksynä omaan asuntoon, eikä minulla ole täällä mitään kankaita! Aluksi ajattelin työn pohjaksi kukallista muovikassia. En kuitenkaan löytänyt siihen sopivia kesäisiä valokuvia, joten homma tyssäsi siihen. Onneksi menin kuitenkin käymään mummolassa ja satuin siellä mainitsemaan materiaalipulastani. Sieltähän löytyi kellarista laatikoita täynnä vanhoja tilkkuja, kankaanpalasia ja pitsejä!

Sattui vielä niin sopivasti, että löysin sopivan kankaan valokuvaan, joka on odottanut skräppäystä jo puolisen vuotta. Nappasin nimittäin viime kesänä Tukholmasta auringonlaskukuvan, mutta en ole millään löytänyt sellaisia papereita, jotka sopisivat sen pehmeän hämyiseen tunnelmaan. Vielä palanen pitsiä ja kultaisia helmenpuolikkaita muistuttamaan kuvassa näkyviä kaupungin valoja, niin kaikki jotenkin soljahti paikalleen.

Journaling tuotti ongelmia, mutta valitsin siihen loppujen lopuksi runonpalasen Arto Lapin kokoelmasta Oravan portaat (2004).

 

Onnistuin olemaan käyttämättä työssä ollenkaan paperia - paitsi tietysti valokuvassa. Työn tausta on tehty kankaasta, samoin valokuvan tausta ja jopa journaling. Koristeina on virkattua pitsiä (ja sen taustalla tummansininen nauha) sekä kultaiset helmenpuolikkaat. Rakastan itse työn retroa taustakangasta ja koko työ on mielestäni yllättävän onnistunut.